Парична гаранция за уличен в стрелбата в дискотека „Малибу”
Парична гаранция за уличен в стрелбата в дискотека „Малибу” / netinfo

Варненският апелативен съд замени първоначалния арест с парична гаранция в размер на 10 000 лв. на Ивайло Георгиев, обвинен за участие в стрелбата в дискотека „Малибу” на „Златни пясъци”, след която един човек беше убит, а друг тежко ранен. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. Георгиев ще бъде освободен от ареста, след като внесе паричната гаранция. Съдът записа в определението си и едно важно условие. Ако през времето на следствените действия Ивайло Георгиев се отклони или препятства работата на досъдебното производство, парите ще бъдат отнети в полза на държавата.

32-годишният управител на дискотеката е обвиняем за тежко, умишлено престъпление. След стрелбата в заведението, станала на 18 юни, на път за болницата почина Венцислав Маринов, а друг е с тежки наранявания по краката. Още тогава са били задържани и разпитани 10 лица, повечето от които с криминална регистрация, но нито един от тях не е в ареста. Като обвиняем беше привлечен само управителят на дискотеката.

Според съда на този етап от разследването няма достатъчно категорични данни, които да обосновават предположението, че Ивайло Георгиев е автор на тежкото престъпление, за което се разследва.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.