Отварят за движение Орлов мост
Отварят за движение Орлов мост / Снимка: Sofia Photo Agency
В София от днес е разрешено движението на моторни превозни средства през "Орлов мост" по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Цар Освободител", съобщават от пресцентъра на Столична община.

От днес до сряда /15 август/ е забранено влизането на МПС по изходящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо Яворов", като движението на автомобили се извършва двупосочно по входящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе".

От четвъртък /16 август/ до неделя /19 август/ се забранява влизането на МПС по входящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе", като движението ще се извършва двупосочно по изходящото пътно платно. Движението на МПС по бул. "Цариградско шосе" ще бъде регулирано с необходимите пътни знаци за временната организация.

Във връзка с въведените временни ограничения е променен и режимът на светофарните уредби на кръстовищата около "Орлов мост".

От днес отпада временната организация на движение на автобусните линии с номера 9, 72, 76, 84, 94, 114, 204, 213, 214, 280, 284, 305, 306 и 604, като до 19 август остава временно закрита спирка "Полиграфически комбинат". До 19 август е променен временно маршрутът на тролейбусните линии, минаващи по бул. "Цариградско шосе".

Тролейбусите по линия 4 се движат от ж.к. "Дружба-2" до болница "Света Анна". Тези по линия 5 пътуват от надлез "Надежда" през площад "Руски паметник" и площада пред паметника на Васил Левски, до ж.к. "Хаджи Димитър". Тролейбусите по линия 8 се движат от площада пред паметника на Васил Левски, до Сточна гара, а по 11 линия - от Площада на авиацията до ж.к. "Младост-1".