/ Министерство на отбраната
Отличиха полковник Тодор Тодоров - национален командир на 41-ия военен контингент в Афганистан, съобщиха от Министерство на отбраната.

„За мен е чест и удоволствие от името на министъра на отбраната да наградя полковник Тодор Тодоров - национален командир на 41-ия военен контингент, участвал в мисията на НАТО

„Решителна подкрепа“ в Афганистан, с почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ - II степен. Благодаря ви за високото чувство на дълг и за отговорността, проявени под ваше командване в изпълнението на една от най-сложните и тежки задачи по време на мисията, а именно предислоцирането на българския военен контингент от база „Далке“ до база „Летище Баграм“.

Военнослужещите от 41-я военен контингент в Афганистан се завърнаха на родна земя (СНИМКИ)

Заслужена е високата оценка не само за вашия професионализъм и подготовка, но и за целия контингент за успешното изпълнение на задачите в мисията“, подчерта командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров.

Полковник Тодор Тодоров изпълнява задълженията на национален командир на 41-ия военен контингент в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан от октомври 2020 до април 2021 г.

По време на мисията военнослужещите от контингента изпълняваха задачи по охрана на вътрешния периметър на три бази на територията на Афганистан – летище „Кандахар“, база „Далке“ и „Летище Баграм“, в щаба на мисията и в командния и в базовия оперативен център.