Откриха редица нарушения при проверка на пункт за годишни технически прегледи в София

/ ThinkStock/Getty Images
Редица нарушения са открити при проверка на пункт за годишни технически прегледи в София, след инспекция, извършена от служители на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), Националната агенция за приходите (НАП) и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИИАА), съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната проверка е осъществена вчера. Провереното дружество е регистрирано по Закона за ДДС, като за календарната 2017 г. от дейности, свързани с технически прегледи, е отчело пред НАП оборот, който не кореспондира с броя на преминалите на технически преглед.

КАТ ще отказва регистрации на автомобили, които замърсяват въздуха над нормата

При инспекцията е установено, че издадените касови бележки не отговарят на броя на преминалите на преглед моторни превозни средства. Само за времето от 1 до 6 октомври т.г. през пункта за преглед са преминали 55 моторни превозни средства, а издадените за периода касови бележки са 21.

Констатирано е още, че газанализаторът на дружеството не работи в норми, а системата за мерене на димните газове се манипулира като датчикът не се поставя на правилното място за точно измерване. Работата по изясняване и установяване на нарушенията продължава.