Осъдиха младеж, поругал българския флаг
Осъдиха младеж, поругал българския флаг / DarikNews

Една година ще лежи в затвора, при първоначален общ режим, 20-годишният Марин Димитров от Бояджик, който бе обявен от Ямболският районен съд за виновен по делото за скандалния случай със скъсаното българско знаме. Адвокатът му ще обжалва присъдата пред Окръжен съд.

 

Останалите четирима подсъдими в процеса бяха оправдани. Прокурорът по делото обяви, че решението за оневиняването им ще бъде протестирано и че те също трябва да си получат съответното наказание.

 

На 9 февруари 2008 година към 3 часа сутринта шестима младежи от ромски произход, след почерпка в дискотека, отидоха в двора на училището в Бояджик, където Марин Димитров се хванал на бас, че може да се качи на пилона със знамето, след което го направил. В същия момент на мястото пристигнал младши полицейски инспектор Митко Чавдаров. Изненадан от появата на полицая, младежът паднал от пилона заедно с флага. Служителят на реда бил засипан с обиди и псувни. В последствие срещу него бяха подадени оплаквания от трима човека от групата. Първоначално полицаят беше глобен с 1000 лева от Сливенския военен съд, но по-късно Военно-апелативният съд отмени санкцията и го оправда.