Оставиха в ареста сина на Веселин Данов
Оставиха в ареста сина на Веселин Данов / netinfo

Окръжният съд във Варна потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража” на общинския съветник от “Народняшката земеделска партия” Христо Веселинов Данов.

Според съдията по делото Данов-младши е опасен за младите хора във Варна. Магистратите изтъкнаха, че според събраните доказателства общинаря е бил част от престъпна група и се е занимавал с изнудване.

Христо Данов подчерта пред съдията, че има здравословни проблеми, оплаквал се от високо кръвно и сърцебиене. Данов допълни, че му е била оказвана медицинска помощ в МБАЛ “Св. Анна” и докторите са му назначили операция.

Общинарят поиска съдът да се съобрази със здравословното му състояние и пожела да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, която не го освобождава от наказателна отговорност и позволява постъпването му в болница. Желанието на Данов-младши не бе уважено.

Защитникът на общинския съветник Борислав Люцканов сподели, че ще обжалва решението на съда.

Данов бе арестуван на 12 септември, заедно със своя баща – Веселин Данов. Те бяха обвинени за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с наркотици и трафик на жени.