/ БГНЕС
Кристина Дунчева, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански, остава в ареста, постанови Софийският апелативен съд.

32-годишната жена не се яви в съдебната зала, за да участва в заседанието. Тя е представлявана от нейния адвокат. Защитникът ѝ Миньо Алексиев обясни, че Дунчева не е в зала, защото се страхува, че няма да бъде върната обратно и не се чувства добре, както и че я е страх.

Кървава трагедия в Сандански: Убийство на две малки деца (СНИМКИ/ВИДЕО)

Обвиниха майката за жестокото убийство на двете деца в Сандански

Адвокатът оспори решението на съда в Благоевград и каза, че мярката ѝ може да бъде по-лека. Според него няма безспорни доказателства, уличаващи Дунчева в престъплението, в което е обвинена. Той поиска да ѝ бъде наложен домашен арест и да ѝ бъде поставена електронна гривна, с която да бъде проследявана.

Прокурорът заяви, че жалбата на Дунчева е неоснователна и подчерта, че са събрани достатъчно доказателства, даващи основание за повдигане на обвинението и налагане на сегашната ѝ мярка.

Адвокатът на майката на двете убити деца: Свекър й я е насилвал сексуално

След съвещанието си апелативните съдии потвърдиха решението на окръжния съд в Благоевград и приеха, че събраните доказателства на този етап са достатъчни за постановяване на мярката "задържане под стража".

Съдът се съгласи с твърдението на защитата, че обвиняемата няма опасност да се укрие, но смята, че Дунчева има опасност да извърши ново престъпление.

Жестокото убийство на двете деца в Сандански най-вероятно е непланирано (ВИДЕО)

Според съда искането на адвоката за домашен арест не е подходящ в случая.