Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на двете й деца. Според източници на NOVA майката е направила самопризнания!.

Кървава трагедия в Сандански: Убийство на две малки деца (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според една от версиите, до трагедията се стигнало заради семейни проблеми. Говори се и за домашно насилие. Жертвите са деца на 3 и на 5 години. А в Сандански днес е обявен ден на траур

В града все още никой не може да проумее решението на една майка да посегне на двете си невръстни деца. Кристина се намира в полицията, тя е задържана с прокурорска заповед за 72 часа, предстои прокуратурата да поиска постоянно задържане под стража.

От официалното съобщение на държавното обвинение стана ясно, че жената е обвинена за причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особено жестока. При огледа на местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства, сред които два ножа и сатър, които вероятно са използвани от Кристина при извършването на престъплението.

Трагедията в Сандански: Какво се знае за убийството на двете деца (ВИДЕО)

Двойното убийство 32-годишната Кристина извършила малко след 17:00 часа вчера, сочат данни от разследването.Версията е, че останала с децата си сама вкъщи, в пристъп на ярост жената по брутален начин отнела живота на невръстните си син и дъщеря - момче на 5 години и момиче на 3 години.

Какво се е случило в часовете преди убийството обаче засега не е ясно. Според едната версия Кристина е била жертва на системно домашно насилие. Тя е водила дело срещу съпруга си - Георги Трайков. Вчера двамата се скарали, Георги излязъл навън, а според източници на NOVA жената убила децата, за да му отмъсти.

„Жената няколко пъти се е разделяла с мъжа, след това са правили опити за събиране. Последният опит за събиране бил преди няколко дни, очевидно вчера, в късния следобед е станал поредния семеен скандал и това вероятно е отключило някакви тежки психически и социални проблеми”, обясни Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

Според близките на мъжа обаче, скандал между двамата не е имало. Те са категорични, че майката е убила децата, вследствие на психически проблеми. „И миналата вечер се е обадила на племенника ми, че баща й я бие, сега бил ли я е, не я ли е бил, просто на нея не може да се вярва, не се знае какво става.

И отишли, и Гошо пак да не кажат нещо, племенникът, взел полицаите, отишли, взели се, прибрали са се тука, дори той ми се обади.  И вчера снаха ми отива на работа в 12.00 часа, племенникът отишъл да докара дърва за парното и тя през това време го е направила”, смята лелята на мъжа.

Днес е трябвало да се проведе първото заседание по делото за попечителство. След двойното убийство обаче спорът за децата в съда няма да се състои - никога.

Кристина работи в училище като касиер, Георги е горски служител. Според близките им, семейството не е страдало от безпаричие.Тежка шизофреничка, което е криено от майка й и баща й.

Жестокото убийство на двете деца в Сандански най-вероятно е непланирано (ВИДЕО)

Само шизофреник може да го направи това - разбирате ли, никой друг. Аз обвинявам най-много майка й и баща й, защото те са я крили. Тя беше затворена, не говореше, празен поглед, но майка и баща й никога не са предупредили”, обясни лелята на Георги - Васка Въсевска.

Напрежението в семейството на Кристина и Георги всъщност назряло още преди месец. Тогава мъжът завел дело за попечителство, а Кристина и децата напуснали дома му и отишли при нейните родители. През цялото време тя не позволявала на Георги да вижда децата.
 


„И миналата вечер се е обадила на племенника ми, че баща й я бие, сега бил ли я е, не я ли е бил, просто на нея не може да се вярва, не се знае какво става. И отишли, и Гошо пак да не кажат нещо, племенникът, взел полицаите, отишли, взели се, прибрали са се тука, дори той ми се обади.

И вчера снаха ми отива на работа в 12:00 часа, племенникът отишъл да докара дърва за парното и тя през това време го е направила”, смята лелята на мъжа. Днес е трябвало да се проведе първото заседание по делото за попечителство.

След двойното убийство обаче спорът за децата в съда няма да се състои - никога. Кристина работи в училище като касиер, Георги е горски служител. Според близките им семейството не е страдало от безпаричие.