По неофициална информация са задържани майката и бащата на децата
Продължава разследването за убийството на две малки деца на три и пет години в Сандански. Кървавата трагедия се разигра вчера вечерта. Телата им били открити в семейната къща, в присъствието на майка им. Тя и бащата бяха задържани за разпит през нощта, в момента в ареста остава само майката, която е и основният заподозрян, според източници на NOVA. В Сандански е обявен ден на траур.

В къщата около 17:30 вчера са само двете деца и майка им Кристина. Нейният съпруг Георги е излязъл малко по-рано след пореден тежък семеен скандал. Огледът на полицията продължи цяла нощ.

Ден на траур в Сандански в памет на убитите братче и сестриче

„Има започнато досъдебно производство за убийство. Касае се за двойно убийство на дете на 3 години и дете на 5 години - братче и сестриче. Извършват се активни действия по разследването. На този етап не бихме могли да ви дадем повече информация, освен, че имаме насоки за извършителя на престъплението и има задържано лице”, посочи снощи Весела Стоилова от Окръжна прокуратура Благоевград.
 


“Сигналът е подаден в полицията около 17:30 ч. и колегите са реагирали моментално. Кой го е подал. На този етап не можем да коментираме повече”, заяви Дойчин Дойчинов, директор на ОДМВР Благоевград”, заяви той.

Кървава трагедия в Сандански: Убийство на две малки деца (СНИМКИ/ВИДЕО)

Двамата родители са били в процес на развод. В Сандански се знае, че няколко пъти досега те са се разделяли, но винаги след това са се събирали. Вчера обаче отново се скарали жестоко и бащата излязъл. После заварил ужасяващата гледка.

Жената често е била забелязвана по улиците на Сандански с травми от побой, разказват местните. Предположенията са, че става дума за дълго продължаващо домашно насилие.

„Бащата се е прибрал, вратата е била заключена, майката не е отваряла, и е влязъл с взлом, разбил е вратата и бащата се е обадил на 112 веднага, полицията се е задействала мигновено”, разказва Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

Заради развода майката се е страхувала, че децата ще бъдат присъдени на бащата. Според една от версиите тя ги е убила с цел да отмъсти на своя съпруг.

"Очевидно е имало някакви лични, социални, проблеми в семейство Трайкови", допълни кметът на града.

„Тя дори и висше образование май мисля, че е завършило детето, учеше, какво е отключило, никой не може да каже, те дори и вътрешните хора не могат да кажат, само разбрах, че си е било една седмица при майка му, момичето си е било при майка му, и какво се е случило... Аз дори съм ги галела тези деца, прабабата ги е разхождала в парка, галела съм ги”, заяви съседка.

За децата се знае, че не са посещавали често детската градина. Кристина работи в училище като касиер, Георги е горски служител.

Къщата, в която е извършено убийството се намира на по-малко от 30 метра от местното Полицейско управление. От полицията все още не са потвърдили официално, че майката е извършител на тежкото убийство. Тя и съпругът й са давали показания през изминалата нощ.
nova.bg