Майката на двете убити деца от Сандански остава в ареста, реши преди минути съдът.  Жестокото убийство на братчето и сестричето беше извършено в четвъртък. 

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на държавното обвинение, че от събраните към настоящия момент доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е реална опасност К.Д. да извърши престъпление, което налага да й бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Според адвокатът на Кристина Дунчева тя не е извършителят на престъплението и не е признавала за това пред разследващите.  Думите й били само "съжалявам за това, което стана", твърди адвокат Алексиев, цитиран от "24 часа".

Адвокат Алексиев обясни че Кристина е била години наред малтретирана физически от мъжа си, Георги Трайков. "Разбрах дори, че тя е сексуално насилвана и от баща му. Той е посягал на децата, бил ги е и ги е малтретирал, а когато повишавал тон, едното от тях треперело от страх".

Съдия Красимир Аршинков постанови постоянна мярка "задържане под стража" за Кристина Дунчева. Според него тя е изглеждала в нормално здравословно състояние в съдебната зала и не е казала, че има нужда от медицинска помощ.

Единствените й думи били, че иска да й се определи по-лека мярка за неотклонение и моли съда за снизхождение.

Разследването на престъплението продължава. Очакват се заключения от назначените експертизи.