а
а / Dariknews.bg, архив
Описват учителя, ударл ученик, като всеотдаен преподавател
95994
Описват учителя, ударл ученик, като всеотдаен преподавател
  • Описват учителя, ударл ученик, като всеотдаен преподавател
Учителят, който вчера удари ученик в 65-то училище в Бусманци, е всеотдаен в работата си не се щади, но е бил предизвикан от поведението на ученика, който за трета година е в пети клас. Така коментира случая пред Дарик директорът на учебното заведение Жельо Колев, който уточни, че не оправдава постъпката му. Школският директор ще определи наказанието на преподавателя, след като получи неговите писмени обяснения.

Учител удари ученик (ВИДЕО)

Работата на учителите е свързана с голямо напрежение и всеки човек има точка на пречупване, коментира директорът на 65-о училище в Бусманци  Жельо Колев. "И на мен ми се иска да бъде робокоп, да не бъда човек, но знаете, че всеки човек има точка на пречупване", каза директорът. Той описа преподавателя като всеотдаен човек, който не се щади.  

Колев каза, че в никакъв случай не оправдава учителя, но детето имало предизвикателно поведение, с което "като че ли се опитва да те вкара в беля". Удареното дете за трета година е в пети клас, не може да чете, има предизвикателно и снизходително отношение към учителите, отбеляза директорът.

Ученикът не е идвал на училище от септември до Нова година, казва още директорът. По думите му започнал е да го вижда от началото на 2018-та. Няма и връзка с родителите, чийто телефон отдавна е изключен. Какво ще е наказанието за учителя, директорът ще реши, когато получи неговите писмени обяснения, а това ще стане, след като бъде освободен от ареста, каза още Жельо Колев.