Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, предимно източен вятър. Затоплянето ще продължи и преобладаващите максимални температури ще са между 32 и 37 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Жълт код за високи температури е обявен за 16 области на страната. 

На ръба на горещата вълна: Къде ще е най-топло тази седмица

КАРТА НИМХ
НИМХ

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще се развие незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен северен вятър. Ще бъде по-топло с максимална температура на 1200 метра около 29 градуса, на 2000 метра - около 23 градуса.

В сряда и четвъртък ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната ще е и почти тихо. Купеста облачност ще има през първия ден след обяд над западните райони, без валежи.

Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат предимно между 35 и 40 градуса. По-ниски, до 29-33 градуса, ще остават дневните температури само по морския бряг, където ще духа бриз. 
НИМХ, БТА