Обвиненият за убийството на Белнейски се друса в затвора
Обвиненият за убийството на Белнейски се друса в затвора / снимка: DarikNews
Обвиненият за убийството на Белнейски се друса в затвора
25564
Обвиненият за убийството на Белнейски се друса в затвора
  • Обвиненият за убийството на Белнейски се друса в затвора

Обвиненият за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев употребява наркотици зад решетките, съобщи за Дарик директорът на затвора в Пазарджик Веселин Коцев.

30-годишният Колев е отказал да направи тест, който да установи дали наистина взима наркотични вещества. Този отказ се счита за потвърждение на съмнението, че той е употребявал дрога, бе категоричен Коцев. Директорът на затвора коментира още, че основната причина Лазар Колев да има подобно поведение са опасенията му за евентуална злоупотреба с неговия генетичен материал. Компромис от страна на управата на затвора е направен и за стоматологично лечение на затворника. Заради отказ Колев да бъде лекуван в сградата на затвора, под засилена охрана, той многократно е извеждан за лечение в Пазарджик при стоматолог, който лишеният от свобода лично е посочил.

Претенциите на Лазар Колев са стигнали дотам, че същият е искал ежедневно да посещава стоматологичен кабинет извън затвора. Постигнат е компромис зъболекарският кабинет в пазарджишкия затвор да се посещава от външен специалист, за да бъде продължено лечението на Колев.

В момента обвиненият за смъртта на Росица и Христина Белнейски изтърпява присъда за кражба в пазарджишкия затвор. Ако на Лазар Колев не бъде връчен обвинителен акт по случая "Белнейски", той ще бъде освободен през месец юли.

В прикачения звуков файл слушайте как живее една майка 48 месеца след трагедията, докъде е стигнало разследването и ще бъде ли прекратено, каква е истината според единственият обвиняем по случая Лазар Колев и какво смята адвокатът му Димитър Марковски.

Други новини от Пловдив