Общинските съветници от Нова Загора подкрепиха Бюджет 2008
Общинските съветници от Нова Загора подкрепиха Бюджет 2008 / netinfo

Общинските съветници от Нова Загора подкрепиха Бюджет 2008 година. На проведеното заседание с 19 гласа „за", пет „против" и трима „въздържали се" бе приет основният финансов документ на общината.

Общинският съветник Станимир Русев предложи средствата за спортните клубове в общината за бъдат завишени с 30 000 лева, като по този начин ще се достигне размерът на субсидията от последните две години. Със същата сума ще бъде повишена субсидията за културните институти на територията на общината и още 40 000 лева да бъдат прехвърлени във функция „Образование".

Предложението на кмета, направено като отговор на исканията на общинските съветници, бе да бъдат дадени по 20 000 лева за спортните клубове и Историческия музей. Средствата, които ще получат спортните клубове и Историческия музей, ще бъдат прехвърлени от средствата, предвидени за изграждане на сградата на Общинска администрация.

По предложение на общинския съветник Мария Данева бе отпусната финансова помощ на Петър Петров, който пострада в тежка катастрофа в Нова Загора на 1 март и е настанен за лечение в болница „Д-р Иван Селимински" в Сливен с опасност за живота. Момчето е сирак и живее при леля си.

Други новини от Сливен