/ Деян Герговски
Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията. Това съобщиха представители на местната структура на пресконференция. 26 от 27-те членове на общинското партийно ръководство са подписали декларация по въпроса, която беше представена от Сабрия Таир - кмет на село Каменяк. Единственият, който не е подкрепил напускането, е общинският ръководител Севджан Акиф, каза Таир.
 
Бави ли се възстановяването на Хитрино?

Те са последвани и от 19 от 20-те структури по места в община Хитрино. Единствено структурата в село Длъжко не е подкрепила декларацията. 16 от 18 кмета на населени места в общината също са подкрепили декларацията за напускане на редиците на Движението. Това са направили и 14 от 15 общински съветници в местния парламент на Хитрино.


През юни изключиха кмета на Хитрино от ДПС

Хитрино отцепници ДПС
Деян Герговски

В декларацията си напусналите посочват два основни мотива. Единият е авторитарното управление от централно ниво, като уточняват, че листите за депутати се редят без тяхното съгласие и одобрение. Вторият аргумент е изключването от ДПС на общинският кмет Нуридин Исмаил.
 
Кметът на Хитрино: Мотивите за изключването ми са измислени

"Никой не ни е подсказал да го направим. Кметът Исмаил заяви, че не се меси в такива мероприятия", коментира Неждет Мурад по повод версията за оказан натиск от страна на общинския кмет. Към момента всички напуснали остават независими.
 
Кметът на Хитрино: От ДПС искат послушковци

Членската маса на ДПС в общината е около 250 души.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.