/ dariknews.bg
Kметът на Хитрино Нуридин Исмаил и общинският председател на ДПС в Хитрино Мустафа Ахмед са изключени от ДПС. Това е станало с решение на Централното оперативно бюро на ДПС, съобщи зам.-председателят на Парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.
 
Част от мотивите за изключването са липса на прозрачност, неизпълнение на решения на ДПС, липса на информация за изразходваните средства за възстановяване на Хитрино.
 
Цонев заяви, че в партията са постъпили много сигнали от жители на Хитрино, че възстановяването не върви съобразно техните очаквания, членовете на обществения съвет нямат информация.
 
Кметът се държи арогантно, не дава информация на никого, по никакъв начин, на сайта, който трябва да поддържат за средствата, няма информация, хората са недоволни, оплакват се, че няма никакъв ред и план, обясни Цонев.
 
Според него трябва да има достатъчно ясна прозрачност. Много хора дариха пари за Хитрино, партии, организации, държавата отдели много средства, а не виждаме действия в подкрепа на хората, отбеляза Цонев.
 
Винаги непрозрачността води до съмнение за злоупотреби, смята депутатът.

 БТА