Нуридин Исмаил и Мустафа Ахмед
Нуридин Исмаил и Мустафа Ахмед / dariknews.bg
От ДПС искат послушковци по регионите, които да мълчат. Това каза на пресконференция кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, който вчера бе изключен от ДПС заедно с председателя на общинската структура Мустафа Ахмед.

За отстраняването му съобщи зам.-председателят на ПГ на Движението Йордан Цонев, като по неговите думи  нямало прозрачност в действията по разходване на средствата, нямало прозрачност и в общинската организация и в частност - в Общинския съвет.

Кметът на Хитрино бе категоричен, че няма неправомерно разходване на средства за възстановяване на селото и че цялата информация за тези пари е налична на сайта на общината.

Изключват Нуридин Исмаил от ДПС

"Всички разходи са качени на сайта, но може би се иска малко повече интелект, за да бъдат открити", каза Исмаил.

Забавянето в работата пък се дължи на тромави процедури, обясни кметът и посочи, че всяко действие се съгласува с министерство и работа и разходване на средства започва само след одобрение оттам.

Той се обърна и лично към Йордан Цонев.
„Държа се арогантно с такива като него. Аз съм бил само в ДПС, а той откъде идва - всички знаем. Той не е в ДПС, за да пази правата и свободите ми, а с друга цел“, каза кметът на Хитрино.

На изборите в община Хитрино ДПС губи 1300 гласа, в област Шумен 130 000, а в страната 170 000 гласа. Отливът е заради такива като него, заяви още Нуридин Исмаил.

Кметът на Хитрино: Мотивите за изключването ми са измислени

Нуридин Исмаил вижда други причини за отстраняването си.

„Измислени, лъжливи мотиви – разправията е политическа. Аз съм малко по-твърд характер, не се харесвам на някои, а тези някои са свикнали само да ги галиш и да им се кланяш“, каза той и допълни: „Не допуснал да се месят в нашата работа – административна, кметска“, но не посочи дали е имало конкретни опити за влияние.
 

Нуридин Исмаил и Мустафа Ахмед
dariknews.bg


„Те искат да имат в регионите послушковци. Няма да ги питаш защо филанкишията е водач. Ще мълчиш и идват изборите – организираш ги хората, гласуват, за да може те да са добре в следващите 4 години“, каза Исмаил и допълни, че в последните няколко избори водачът на листата на ДПС в Шуменско не са били от региона, а спуснати отгоре.

Исмаил е подал оставки от всички ръководни постове в партията заради лошите изборни резултати.

Как върви възстановяването на Хитрино?

Знам откъде съм дошъл и знам къде да отида. Дойдох 2003 г. да стана кмет в Хитрино, защото не харесвах какво се случваше в общината.
„Няма да оставя община Хитрино на хора, които си нямат хал-хабер от управление. Не мисля, докато не ме ядосат, да се занимавам активно с политика, но няма да остана наблюдател“, заяви Нуридин Исмаил.

Той допълни, че очаква натиск от ДПС. Готов съм да го понеса, каза Исмаил.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.