Обновиха отделения в кърджалийската болница за близо 3 млн. лева
Обновиха отделения в кърджалийската болница за близо 3 млн. лева / снимка: DarikNews.bg, Кърджали

Напълно обновени Отделение за анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) и операционен блок в кърджалийската МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” ще бъдат демонстрирани по време на организирания от ръководството на болничното заведение Ден на отворените врати на 20 март, съобщиха от пресцентъра на болницата.

В началото на следващата седмица в Кърджали се очаква да пристигне министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, за да открие официално обновеното със средства на Министерството на здравеопазването Отделение за анестезиология и интензивно лечение.

Освен направените строително-ремонтни работи, двете отделения са оборудвани с най-съвременна операционна, анестезиологична, и реанимационна техника. Това става изцяло със средства по два проекта за близо 3 млн. лева. Става дума за проектите по трансграничното сътрудничество с Гърция (съвместен с болницата в град Комотини) - на обща стойност 912 741 евро и за ОАИЛ - по проект с инвестиционни средства на Министерство на здравеопазването на обща стойност 1023 600 лв.

Целта на Деня на отворените врати е гражданите да се запознаят с новата визия и модерните медицински технологии в Операционен блок и ОАИЛ на МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски”, подобрените условия за работа на оперативните екипи и гарантираната безопасност на пациентите, уточняват от ръководството на болницата.