/ iStock/Getty Images
Заразените с коронавирус в областта са 161 души
Областният управител на Видин Момчил Станков се обърна с апел за помощ от Националния оперативен щаб, министъра на отбраната и на здравеопазването за дезинфекция и осигуряване на лекари на видинската болница за борба срещу коронавируса. Това той обяви в обръщение пред медиите, което беше излъчено на живо в социалните мрежи.

Видинската болница получи второ дарение от кампанията "#България за лекарите"

Причината да поиска помощ е, че видинската болница е едно от огнищата на зараза с коронавирус. Станков съобщи, че има уверението на вицепремиера Красимир Каракачанов и на министър Кирил Ананиев за съдействие.

Той съобщи още, че е поискал съдействие от министър Ананиев и за обезпечаване с лекари на МБАЛ "Св. Петка". До момента няма нито един отзовал се лекар от страната, както от медицинските центрове във Видин, за голямо наше огорчение, съобщи Станков.

21 са новите случаи на заразени с COVID-19 във Видинско

До днес на територията на област Видин заразените с коронавирус са 161 души
, от тях медицински служители са 43-ма. Девет са починали. В Дома за стари хора в село Гара Орешец са изследвани 41 човека, от тях 19 домуващи и 3-ма от персонала са дали положителна проба.

Всичките са извозени в болницата във Враца. Днес предстои още трима да бъдат извозени в "Пирогов". В дома за стари хора в Кула 17 души са дали положителна проба, от тях 8 са извозени в болницата "Св. Анна" в София. Шест от заразените са настанени в болницата в Лом и трима в Монтана.

Извеждат възрастните хора с коронавирус от Старческия дом в Кула (ВИДЕО)

В област Видин общо 12 са излекуваните от коронавирус,
в това число лекар и медицинска сестра, които ще започнат работа след изтичане на периода за карантина.
БТА