НС ще гласува първия вот на недоверие към кабинета Борисов 2
НС ще гласува първия вот на недоверие към кабинета Борисов 2 / БГНЕС

Парламентът ще гласува обсъдения в сряда първи вот на недоверие към кабинета "Борисов 2". От БСП и ДПС поискаха оставката на правителството заради водената политика в сферата на здравеопазването. За да е успешен, за вота на недоверие трябва да са гласували 121 депутати.

Очаква се кабинетът да получи подкрепата на ГЕРБ, АБВ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, така че опозицията няма как да събере нужния брой гласове и да свали правителството. След това депутатите ще продължат със законодателната дейност и с парламентарния контрол.

Напрежение в парламента на финала на дебатите по вота на недоверие

Обвинения, нападки и напрежение в парламента белязаха дебатите по вота на недоверие към политиките на здравния министър Петър Москов. От опозицията остро го разкритикуваха за разделянето на пакетите, по които Здравната каса заплаща, за пръстовите идентификатори, с които предстои да влизаме в болници и в аптеки, за сливането на болници, както и за скандала с ваксините.

„Сирачето” Москов след дебатите по вота: Спокоен съм, не чух нищо съществено

Здравният министъру увери след обсъжданията, че е спокоен и не е чул нищо съществено като аргумент срещу водените от него политики.