Министрите от кабинета на Бойко Борисов с първи думи пред журналисти, след като предадоха властта на служебния кабинет, назначен с указ от президента Румен Радев.

Служебният кабинет на Стефан Янев положи клетва (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Разбира се, че ще се справим със задачите, не ви ли вдъхваме доверие? Надявам се, че Терзийски ще ми помогне с кадровите промени. Ревизия на властта, доколкото знам, започнаха да правят в Изпълнителната комисия.

Това не е сред нашите задачи. Щом е казал президентът, ще има осветляване, доколкото времето ни позволи”, заяви на излизане служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Прозрачност и отговорно поведение. Ще направим всичко най-добро от себе си. Всеки ден ни е важен”, подчерта служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Служебният кабинет „Янев“ прие властта: Кои са министрите в него (СНИМКИ)

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отказа коментар. Такъв направи неговият предшественик. 

„С облекчение и голяма радост от постигнатите резултати предавам властта”, заяви бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. „Що се отнася до правосъдието, това министерство се свързва с честност. Това е висока претенция, която се надявам да бъде оправдана”, заяви служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов.

Радев: В служебния кабинет влизат доказани експерти (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Отивам на място, където възнамерявам да свърша много. Това, което не беше свършено за 10 години, възнамерявам да свърша за 2 месеца. Първо ще се срещна с представители на партиите. Искам да знам какви са техните културни програми.

Наистина е амбициозно това, което правим, но се надявам да дадем хубави програми на бъдещите министерства. Работим отдавна по отношение на Плана за възстановяване и се надяваме да получим една голяма сума”, каза служебният министър на културата Велислав Минеков.
nova.bg