Новият председател на БСП трябва да е готов за битки, според Ангел Найденов
Новият председател на БСП трябва да е готов за битки, според Ангел Найденов / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Новият председател на БСП трябва да бъде човек, готов за битки, заяви на пресконференция в Перник министърът на отбраната Ангел Найденов. По думите му предстоят битки за модернизиране на партията, за промяна на характера на кампанията, която трябва да води БСП, за организационното й състояние, както и с политическите опоненти. Бъдещото управление трябва да води битка за националните интереси, каза още Найденов.

Според него на 27 юли предстои нелек конгрес. Ще се правят опити за въздействие, за влияние при избора от много различни субекти - и политически, и икономически, смята Найденов. Затова по думите му бъдещият избор трябва да бъде освободен от всякакви зависимости.

Участниците в състезанието за председател на БСП трябва да гледат на себе си като конкуренти, не като врагове, препоръча още военният министър. Ако го има това разбиране и осъзнатата политическа отговорност - персонална и обща, тогава от избора на нов председател можем да излезем по-силни и консолидирани, категоричен е Ангел Найденов.

Според министъра на отбраната има много логика и смисъл в исканията на синдикати и работодатели, изразени вчера.

По думите му не бива нещата да зависят от играта на Сърдитко Петко и регистрацията за началото на пленарния ден. Ангел Найденов отправи упрек, че разбирането за тотална криза, хаос и дестабилизация на страната е средата, която е необходима на ГЕРБ. Има важни законопроекти, за които времето изтича, алармира Найденов.