Новата партия на Касим Дал дава заявка за участие в парламентарните избори
Новата партия на Касим Дал дава заявка за участие в парламентарните избори / снимка: Sofia Photo Agency, архив: Юлиана Николова
Новата партия на Касим Дал дава заявка за участие в парламентарните избори
59252
Новата партия на Касим Дал дава заявка за участие в парламентарните избори
  • Новата партия на Касим Дал дава заявка за участие в парламентарните избори

Новосъздадената Народна партия „Свобода и достойнство” ще бъде българска национална партия, образувана от български граждани с различна етническа, културна и религиозна принадлежност. Това заяви Касим Дал при откриването на Учредителното събрание на новата партия.

По думите му България е мултикултурна нация и всички българи, роми, турци, помаци и евреи са български граждани. Той опроверга твърденията, че новата партия има за цел да бъде ДПС-2, а съпартийците му определиха Движението за права и свободи, като неадекватно за времето си.

Председателят на партията Корман Исмаилов очерта плановете за предстоящите парламентарни избори догодина и не изключи възможността за коалиция.

„По начина, по който тръгваме, ние изнасяме на преден план нашите ценности. Ние ще правим коалиция с партии, които максимално покриват тези наши ценности. За нас, така както сме си поставили задачите няма да бъде проблем да влезем сами в следващото Народно събрание”, обясни Исмаилов. 

Той коментира още и политиката на сегашното управление. „Ние още в началото видяхме и казахме, че приоритетите на днешното управление да грешни. Инфраструктурата и пътищата не водят автоматично до икономически растеж и заетост, от което спешно има най-много нужда нашето население. Обаче ако приоритет бяха инвестициите, растежът, заетостта, тогава автоматично щеше да се свършва дори по-бързо и качествено въпросната инфраструктура”, коментира той.

От Народна партия „Свобода и достойнство” заявиха, че имат за цел да освободят България от комунистическата олигархия и отрекоха партията да е създадена с идеята да отклонява гласове от ДПС.