Номинациите на СДС в Пловдив –без изненади при закрити врата
Номинациите на СДС в Пловдив –без изненади при закрити врата / netinfo

Общинският председател на СДС в Пловдив Николай Караиванов е претендентът за кмет на местните сини и това е факт ден преди днешното официалното обявяване на кандидатурата му, съобщиха източници от партийната централа. Според приетите вътрешнопартийни правила, на днешното Общо събрание на градската организация залата не може да се прави предложения, а само ще гласува вече издигнатите до момента кандидати – за кмет, съветници и районни кметове. Това изключва всякакви изненади, коментираха активисти.

Събранието ще бъде при закрити врати, каза Караиванов пред Дарик. По неофициална информация, общинският лидер ще оглави и листата за съветници. Очаква се след него на избираемите места да бъдат близката до експрезидента Петър Стоянов ресторантьорка Тони Симидчиева, директорът на Общинската агенция за приватизация Чавдар Марев, настоящият общински съветник Венцислав Иванов, секретарят на градската структура Божидар Божилов.

От синьото ръководство неофициално признават, че програмата им максимум е 8-9 съветници и с такова скромно присъствие могат да претендират единствено за функциите на балансьор в бъдещия 51-членен Общински съвет на Пловдив. Очаква се ръководството да получи мандат за преговори за коалиционно споразумение с Европейски демократичен път на Мария Капон и с Демократическата партия. Според сини активисти партньорите ще получат по едно място на границата на избираемата зона.