/ БТА
Правителството на Бойко Борисов губи три години, за да определи язовир "Пилашево-3" в община Първомай за опасен, да сключи договор за ремонт и експертите да се произнесат какъв да е този ремонт. Вие, сега за три месеца, търсите отговорност на новото правителството защо язовирът не е ремонтиран. Това каза министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на Младен Шишков (ГЕРБ-СДС) относно основен ремонт и реконструкция на язовира.

Държавата е предвидила средства за обследване на 348 язовира

Нинова съобщи, че предстои откриване на строителната площадка и стартиране на ремонтните дейности на язовира скоро.

Единственото сторено през последните три години на тема "язовири" е: изхарчени 500 млн. лева, ремонтирани - десет, признат за законен само един и дело в прокуратурата за тези действия, каза министърът. Нинова изрази надежда прокуратурата да "забърза това досъдебно производство и да видим скоро и обвинителен акт и внасяне в съда срещу виновни лица за това безхаберие".

След проверки: Установиха източване и разораване на два язовира

Кражбите в язовирите спряха, ако ще се правят ремонти, те ще се правят прозрачно, за парите за колкото струват и няма да се краде, заяви министър Нинова.
БТА