ГЕРБ сбъркаха с концепцията за съставяне на правителство още отначалото, заяви лидерът на БСП
Лошо е, че ГЕРБ не говорят за политическа формула. Те сбъркаха концепцията от самото начало. Има два подхода за правителство - ГЕРБ си предлагат премиер, предлага приоритети, предлагат си правителство на малцинство. Вторият, който според нас беше правилният, е да се свика лидерска среща. Те избраха първия вариант - грешка след грешка всеки ден. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента.

"Обезпокоени сме от някои неща. Например бюджетът за 2023 г. С какъв дефицит - с 3%, със 7%, ще има ли увеличение на доходите, виждате, че някои топлофикации искат шоково поскъпване. Сериозният подход изискваше друг начин на работа", заяви още Нинова.

Отдавна се говори за лидерска среща, но нямаме покана за такава, подчерта още Нинова.

ПП-ДБ обвини ГЕРБ-СДС в нарушаване на „джентълменското споразумение“

Лидерът на БСП също така нарече "манипулация, лъжи и интриги" информацията, че вече има разпределение на министерства. "Нито ние, нито другите партии сме получавали предложения или искания. Нито са водени разговори за това", посочи още тя.

"Първите и вторите загубиха един месец на държавата в губене на време с тези джентълменски споразумения, които доведоха още повече хаос", заяви още Нинова.

"Откакто г-н Борисов представи Мария Габриел за кандидат за премиер, нещо не го виждам на работа. Много удобно. Буташ напред един кандидат и се скриваш отзад, и гледаш отстрани. Между другото, забелязвам, че доста държавни мъже изчезнаха. Кирил Петков и Асен Василев отидоха на семинар в Прага. Борисов се скри, след като пусна Габриел напред. Гешев се скри след опита за атентат. Радев отиде в ЮАР, когато трябва да връчи първия мандат", изтъкна Нинова.

Тя изяви, че е изключено тя да стане бъдещ министър в кабинет на ГЕРБ-СДС. "Интересно е, че всички се изредиха в някакви министерства по разни сайтове, това са пълни лъжи", заяви тя.