Николай Сираков се закле да работи за габровци
Николай Сираков се закле да работи за габровци / снимкa: Дарик - Габрово

На днешната сесия на местния парламент новоизбраният кмет на Габрово Николай Сираков положи клетва и обеща да работи за благото на общината. На заседанието присъстваха Красимир Велчев, съпредседател на Парламентарната група на ГЕРБ в 41-то Народно събрание, министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, народните представители от 7 МИР - Габрово, областният управител на Габрово Мариян Костадинов, както и кметове на съседни общини.

С пожеланието да отключва затворените до този момент врати временно изпълняващата длъжността кмет Калинка Пенева връчи символите на местната власт - огърлица и ключ, на новия градоначалник.

"Затворете завистта и злобата на хората и не позволявайте да вземат надмощие при вземането на важни решения за града", поръча още Пенева.

Вратите на общината да бъдат отворени за всички и да няма съкращения, обеща новият кмет. "Пожелавам на всички да работят с любов и резултатите няма да закъснеят, каза още Сираков.

Съпредседателят на ГЕРБ Красимир Велчев благодари на хората, подкрепили новия кмет, и подчерта, че той ще бъде наблюдаван не само от жителите на общината, а и от ръководството на ГЕРБ. "Знаете, че за разлика от всички управляващи до сега, имаме лидер, който носи лична отговорност и гарантира за едно честно, справедливо и открито управление", каза пред общинските съветници Велчев.

Приветствия към новоизбрания кмет отправиха още областният управител Мариян Костадинов и д-р Веселина Димова, която му подари икона с изображението на Свети Георги.