/ БТА
"Мисля отново да поканя Борислав Сарафов, Иван Гешев и Сотир Цацаров. Конкретно г-н Гешев сам е изразил желание да дойде". Това заяви пред журналисти в парламента Никола Минчев, председател на Комисията за проверка на факти и обстоятелства около дейността на групата около Мартин Божанов.

Минчев посочи, че още не е решил за кога ще отправи тази покана.

"Поканата към министър Калин Стоянов е предстояща, най-малкото защото той може скоро да не е министър. Така че е приоритетно да бъде поканен той", допълни председателят на комисията.

Цацаров, Гешев и Сарафов отказаха да бъдат изслушани от парламетнарната комисия за Нотариуса

„Изискана е информация от МВР дали Мартин Божанов е бил сътрудник на полицията, има отговор в секретното деловодство, той представлява класифицирана информация. Народните представители могат да се запознаят с информацията в отговора“, допълни той.

По-рано през деня заяви с писмо до Никола Минчев, че няма да отиде на изслушване в парламентарната комисия за Нотариуса. Бившият главен прокурор Сотир Цацаров също е отказал поканата да участва в изслушването. Поканата е отклонил и неговият наследник на поста Иван Гешев, който е обяснил отказа си с ангажименти в чужбина.

Тримата главни прокурори бяха поканени на изслушване в парламентарната комисия днес, но и тримата не се явиха.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на ден
Константин Костов, БТА