Над сто доброволци, полицаи и пожарникари търсят второто изчезнало дете
Над сто човека - доброволци, полицаи и пожарникари продължават издирването на 6-годишното момиченце от Панагюрище, чиято 8-годишна сестричка бе открита днес мъртва в река Луда Яна, под един от мостовете на града, съобщават от пресцентъра на МВР.
 
В акцията е включен целият състав на полицейското управление в средногорския град, наличните екипи огнеборци, подкрепление от техни колеги от Пазарджик, близки на момичетата и техни познати. Търсенето вече обхваща и широк диапазон покрай реката с надеждата детето да бъде намерено живо.
 
8-годишно дете се удави, търсят сестричката му

По-голямото от двете изчезнали деца е забелязано днес около обяд във водите на реката от граждани, които подали сигнал на тел. 112.
 
Сестричките са от семейство с общо пет деца. Останалите три са по-големи. Те трябвало да се грижат за малките, докато майка им била на работа. Баща им пък бил на гурбет в чужбина.
 

снимка: Николина Лазарова

Дете се удави в язовир край Илинденци

По непотвърдена информация момиченцата излезли от дома си към 9.00 ч., заиграли се край реката, но по-малкото от тях паднало в буйната вода. Каката скочила да спасява сестра си, но не успяла.
 
Река Луда Яна в момента е доста пълноводна, а в този участък коритото се стеснява и водите са по-бързи.