Тежка катастрофа стана вчера на изхода на Луковит в посока София между автобус и кола.

На място загинаха дете и четирима пътници на лек автомобил - две сестри, съпрузите им и малкото дете на едно от семействата. Петимата пътували към сина на едно от семействата, за да го приберат за празниците.

Дете и четирима възрастни загинаха в жестока катастрофа (ВИДЕО)

„Причината за инцидента най-вероятно е несъобразена скорост. По данни на шофьора на автобуса той се е опитал да направи спасителна маневра и е навлязъл в банкета на пътното платно“, обясни пред Нова телевизия главен инспектор Николай Недялков, началник на „Пътна полиция” при областната дирекция на полицията в Ловеч.

Във връзка с предстоящите празници той призова шофьорите да бъдат внимателни и да съобразяват скоростта с атмосферните условия, както и да бъдат по-толерантни на пътя.

Шестима са загинали само за последното денонощие по пътищата в страната. 29 са били ранени в 25 тежки пътни инциденти през изминалото денонощие. Това съобщават от „Пътна полиция“. Има опасност за живота на двама от пострадалите. В района на София са били регистрирани 106 леки и три тежки катастрофи; трима са били ранени.

Пътната обстановка в страната е нормална за сезона. Пътните настилки са предимно сухи. Мокри пътни участъци има в районите, в които има превалявания.

Източник: Novanews.bg