Не откриха злато и оръжие в къщите на Рашков, претърсванията продължават
Не откриха злато и оръжие в къщите на Рашков, претърсванията продължават / DarikNews.bg, Пловдив
Хората от Катуница
46886
Хората от Катуница
Майката на Павел
  • Хората от Катуница
  • Майката на Павел

До момента не са открити ценни предмети в имотите на Кирил Рашков. Претърсванията ще продължат в четвъртък във всички къщи на фамилия Рашкови. Полицията търси злато, сребро, оръжие и други незаконни предмети, заяви за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

След часове търсене през днешния ден експертите откриха закопани антики. Вероятно това са тракийски оброчни плочки. Предстои да бъде направен анализ на антиките, допълни шефът на пловдивската полиция. В претърсванията участват и експерти от Историко-археологическия музей в Асеновград.

Според жителите на Катуница полицията няма да открие нищо, тъй като всичко е изнесено. Хората са категорични, че голяма част от полицаите работят с фамилия Рашкови.

Според Румяна Толева -майка на 16-годишния Павел, който почина на 24 септември, случващото се в момента и претърсванията на полицията са „цирк и фарс". Тя заяви, че се страхува, че ако Рашкови се върнат, ще погубят и другото й дете.

По-рано днес съпругата на Кирил Рашков - Костадинка, обяви, че са готови да дадат пари за паметници на загиналите момчета от Катуница.

Безредиците в пловдивското село Катуница избухнаха вечерта на 23 септември след като там беше убит 19-годишният Ангел. Саморазправа между българи и роми вдигна на крак през нощта десетки полицаи, а сутринта разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков - цар Киро. На 24 септември бунтът в Катуница взе втора жертва - 16-годишният Павел, който бе един от участниците в поход към махалата с именията на цар Киро.

Кирил Рашов и двама негови внуци са в ареста. В средата на месеца Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив издаде 14 констативни акта за незаконно строителство на 6 от жилищните имоти на фамилия Рашкови. По време на поредното мирно шествие до лобните места на Ангел и Павел хората в Катуница заявиха, че са готови да помогнат с бутането на дворците.

Новини от Пловдив