/ БГНЕС
Будимир Куйович, който беше осъден за наркотрафик, иска да бъде освободен предсрочно. Това става ясно от съобщение на Софийски градски съд, в което се казва, че за вторник е насрочено съдебно заседание, което да разгледа молбата на осъдения.
 
Куйович беше осъден окончателно от ВКС на 16 години затвор през 2010 г. за ръководство и участие в организирана престъпна с цел трафик на наркотици.
 

БГНЕС


По делото, освен Куйович, Михаил Янков беше осъден на 15 години затвор и 200 000 лева глоба, а Стойко Дойчев на 10 години затвор и глоба от 100 000 лева. Николай Писков е получил 10 години в затвора и глоба от 100 000 лева. Всички те са били обвинени за участие в престъпна група за трафик на наркотици.
 
След задържането на четиримата в края на декември 2007 г. тогавашният главен секретар на МВР Илия Илиев подава оставка заради случая.
 

БГНЕС


По случая "Куйович" беше създадена в парламента временна анкетна комисия. Резултатът от нейния доклад е, че по отношение на Будимир Куйович не е упражнявано покровителство от ръководството на МВР.