Нападнаха фоторепортера на БТА във Враца
Нападнаха фоторепортера на БТА във Враца / cнимка: Sofia Photo Agency

Фоторепортерът на вестник "Шанс експрес" и на БТА за област Враца Любомира Филипова е била нападната и удряна снощи след скандал в заведение от онкохирурга Георги Езекиев. Това бе съобщено на пресконференция от управителя на вестника Веселин Ангелов.

Филипова разказа, че заедно с кореспондента на вестник "Стандарт" Райна Тошева отишли да вечерят в ресторант "Пинтата" към 20.30 ч. снощи. Там бил д-р Езекиев със свои познати. Езекиев наредил на персонала да не сервира на двете жени, като ги нарекъл с обидни квалификации.

Поръчката била взета, но докато жените чакали, лекарят изведнъж скочил и издърпал Филипова извън заведението. Навън той я ударил няколко пъти в лицето и по главата, каза тя. Извиканият на мястото на инцидента полицейски екип се отзовал веднага, но пред полицаите Езекиев твърдял, че не е имало инцидент. Свидетелите - около десетина души, също заявили пред полицаите, че нищо не са видели и чули.

Чрез свой говорител лекарят заявява, че твърденията на Филипова не са истина, а всеки, който разпространява клевети по негов адрес, ще бъде подведен под съдебна отговорност.

Филипова показа синините по ръцете си в резултат от инцидента. Според нея, скандалът е във връзка с предишни техни трудово-правни отношения. Езекиев е бил сред съсобствениците на вестник, в който Филипова е работела в миналото.

Филипова каза, че има медицинско удостоверение за лека телесна повреда, както и че е подала жалба в полицията. Тя добави, че по никакъв начин не е предизвикала нападението срещу нея.

От Областната дирекция "Полиция" съобщиха, че по случая е заведена преписка и работата по изясняване на случая продължава.