Намушкаха с нож Благой Иванов-Багата, състоянието му е критично
Намушкаха с нож Благой Иванов-Багата, състоянието му е критично / снимка: БГНЕС
Благой Иванов-Багата е с опасност за живота след сбиване в столичен бар
50632
Благой Иванов-Багата е с опасност за живота след сбиване в столичен бар
  • Благой Иванов-Багата е с опасност за живота след сбиване в столичен бар

Българският ММА боец Благой Иванов-Багата е с опасност за живота, след като е бил намушкан с нож, съобщиха от полицията. Багата е бил наръган под мишницата след голям бой в попфолк заведение, което се намира на централната столична улица „Граф Игнатиев".

Раната на Багата е дълбока и стига до сърцето. Направена му е тежка животоспасяваща операция в „Пирогов". Състезателят в свободните боеве е на апаратно дишане в реанимацията на болницата

Инцидентът е станал около 5 часа сутринта в неделя. От СДВР обясниха за Дарик, че група от 7-8 души с бухалки и ножове нахлули в заведението, поговорили малко с Багата и компанията му, след което започнали да се бият. След сбиването нападателите се изнесли от дискотеката необезпокоявани.

При мелето леко са пострадали приятелите на спортиста Станой Тодоров и Момчил Кондов, познати на полицията заради побой, кражба и хулиганство. Все още няма задържани или заподозрени за случая.

На 24 април е било предвидено Багата да участва в ММА турнир в София, когато трябвало да се изправи срещу американец на ринга.

Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо. Той стана популярен през 2008 г., когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава - руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла. Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания "Bellator". В ММА боевете няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.