Над 15 тона канабис са конфискувани в Пиринско от началото на годината
Над 15 тона канабис са конфискувани в Пиринско от началото на годината / netinfo

Областната дирекция на полицията в Благоевград зае челно място в борбата срещу наркоразпространението, проституцията и купуването на гласове, съобщи министърът на вътрешните работи Михаил Миков. По данни на МВР, през тази година в Благоевград, Петрич и Сандански са конфискувани над 15 тона канабис и са разбити няколко групи за пласиране на наркотици. Министър Миков оцени работата на благоевградската полиция като отлична заради противодействието на най-новото престъпление у нас "купуването на гласове".

„Не мисля, че е редно съдът да засекретява мотивите си по присъдата срещу петимата бивши антимафиоти, виновни за смъртта на Ангел Димитров - Чората", коментира Михаил Миков. "Не е коректно обаче аз да коментирам работата на независимия български съд", допълни той. Според него делото "Чората" тепърва ще има развитие.

МВР вече е обсъждало конкретни действия, свързани с наказателния процес срещу подсъдимите и уволнени от системата офицери Мирослав Писов, Борислав Механджиев, Иво Иванов и бившите сержанти Янко Граховски и Георги Калинков, които бяха осъдени на първа инстанция от военните магистрати на общо 81 години затвор. Министър Миков не поясни какво ще бъде направено от МВР по случая "Чората". Ангел Димитров бе убит преди три години по време на добилата скандална слава акция "Респект" на МВР.