Над 100 служители на Онкодиспансера в Пловдив излязоха на протест
Над 100 служители на Онкодиспансера в Пловдив излязоха на протест / снимки: Dariknews.bg
Над 100 служители на Онкодиспансера в Пловдив излязоха на протест
80247
Над 100 служители на Онкодиспансера в Пловдив излязоха на протест
  • Над 100 служители на Онкодиспансера в Пловдив излязоха на протест

Над 100 служители на Онкодиспансера се събраха на протест пред сградата на Общинския съвет в Пловдив. Те изразиха своето несъгласие срещу проведения миналата седмица конкурс за нов управител на специализираното здравно заведение. Мотото на протеста бе „Нов прозрачен конкурс с нова комисия".

Медиците са категорични, че ако досегашният управител д-р Калин Калинов бъде сменен, протестите ще продължават. Някои от тях дори заплашиха, че ще подадат молби за напускане.

Преди началото на протеста зам.-председателят на пловдивския общински съвет Георги Стаменов предложи да бъде излъчена контактна група, която да разговаря с председателя на местния парламент арх. Илко Николов и членове на здравната комисия, за да бъде осъществен диалог.

Минути по-късно бе сформирана шестчленна контактна група. В нея са включени: д-р Евгений Динев, д-р Ваня Балева, гл. медицинска сестра Милена Грозева, юристът на КОЦ- Пловдив Константин Стефанов, председателят на КНСБ в Пловдив Боян Бойкински и д-р Парашкев Цветков.

След близо час преговори стана ясно, че утре на сесията на общински съвет ще бъде гласувано кой от двамата кандидати ще стане новият управител на КОЦ-Пловдив или дали ще бъде назначен нов конкурс.

Председателят на общинския съвет препотвърди още, че КОЦ-Пловдив ще запази статута си като самостоятелно юридическо лице и няма да има сливане или ликвидиране, коментира след срещата Боян Бойкински.

Трябва да стане ясно, че нямаме гаранции, че ще състоялият се конкурс ще бъде отменен, затова протестът, обявен за утре от 08:00 ч. сутринта пред Общинския съвет остава, заяви юристът на здравното заведение Константин Стефанов.

Над 100 служители на Онкодиспансера в Пловдив излязоха на протест
netinfo