Мъж закла децата си и подпали къщата си в Осиково
Мъж закла децата си и подпали къщата си в Осиково / снимка: Sofia Photo Agency, МВР

29-годишният Манчо Панюков от село Скребатно закла двете си деца - момчета на 5 и 8 година, след което подпали с бензин семейната къща, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал към 21.30 ч. снощи в гърменското село Осиково след семеен скандал.

По първоначална информация мъжът взел децата си от местния интернет клуб и пред очите на минувачите ги заклал с нож. Веднага след това се прибирал в къщата, където живеел с майката на децата си, подпалил я и избягал. Убиецът се издирва, предполага се, че е въоръжен.

Вследствие на пожара са пострадали петима души - двама мъже и три жени. След преглед в гоцеделчевската болница пострадалите са транспортирани в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" с опасност за живота.

30-годишната Биляна Панюкова, майка на убитите деца, е с 60 процента изгаряния, Мурад Парагонов на 55 г. е с 35 процента изгаряния, 59-годишния Малин Караилиев - с 22 процента, Емилия Дегьова - с 21 процента, 51-годишната Анифе Велева - с 21 процента.  В момента се извършват операции на четирима от пострадалите при трагичния инцидент, съобщи д-р Евгени Узунов, дежурен в реанимацията на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия на „Пирогов".

МВР обяви за общодържавно издирване 29-годишния Манчо Панюков.

Засилено е полицейското присъствие в Гоцеделчевско. Най-много полицаи има в селата Осиково и Скребатно, каза главен инспектор Ангел Поюков – началник на РПУ – Гоце Делчев.

В издирването на Манчо Панюков са се включили и полицейски части от другите районни управления в областта. Предупредена е и „Гранична полиция”, в случай, че мъжът се опита да напусне страната.

Според близки на извършителя той бил напълно отчаян от живота и имал много конфликти с родителите на съпругата си, при която живеели.