Млад мъж е приет в "Пирогов" с изгаряния на хранопровода. Той твърди, че това се е случило, след като пил натурален сок. От лечебното заведение обаче не могат да потвърдят.
 
Според изследванията, направени на 23-годишния пострадал, той има зачервяване на лигавицата на устната кухина, както и повърхностни промени на хранопровода и стомаха, разказва NOVA. Според него това са последствията от глътка сок. Дали това е така обаче, лекарите не могат да потвърдят.

Забравете за плодовите сокове
 
На този въпрос отговор търсят от Българската агенция по безопасност на храните. Резултати от проверката ще има другата седмица.
 
От фирмата-производител на натуралния сок са категорични, че ако проверката докаже, че имат вина, ще поемат отговорност. Но според тях изгарянето няма как да е от техен продукт. Единственият химикал, който използват, е натриева основа. С нея се мият машините преди да започне производството. Партидата, част от която е и конкретният сок, е произведена преди около година. Една партида е 40-50 хиляди бутилки. Затова от фирмата смятат, че ако в една бутилка беше попаднала основа, то щеше да има и в другите.

Плодовите сокове вредят на гладен стомах
 
В бензиностанцията, откъдето е купен натуралният сок, твърдят, че оказват пълно съдействие на разследващите.
 
Междувременно „във всички обекти на компанията наличните количества за продажба и доставки на консумирания продукт са блокирани”.

Агенцията по храните откри сирене и кашкавал без мляко
 
Днес пострадалият мъж е напуснал болницата по собствено желание.
nova.bg