МВР продължава работата по случая с отвлечения Гунински
МВР продължава работата по случая с отвлечения Гунински / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

МВР продължава да работи по случая с отвлечения Румен Гунински, син на общински съветник от Правец. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов преди началото на заседанието на правителството. Цветанов обаче отказа да даде повече информация по случая.

Относно обмисляния законопроект за отвличанията, Цветанов уточни, че в момента се събират наличните добри европейски практики с подобно законодателство. „В рамките на седмица ще имаме някаква визия около анализа, който ще направим на добрите практики в Европейския съюз. Обърнали сме се и към САЩ чрез полицейски представител. Всичко, което ни предоставят в подобно законодателство ще го анализираме и на базата на нашите възможности ще предложим един законопроект", обясни още той.

Преди днешното заседание Цветанов съобщи още, че МВР е задържало две лица във връзка с убийството на 84-годишната Митра Тошева от Лакатник. Тялото на жената беше открито преди два дни във ВЕЦ „Лакатник", припомни вътрешният министър. „Влезли са две лица, търсели храна. Бабата е излязла, те са й посегнали. След като я умъртвили, са я закарали в язовира. Там за изваждането на трупа се включи и „Гражданска защита", заяви той.