МВР и ДАНС докладват до седмица в парламента за побоя над Стефанов
МВР и ДАНС докладват до седмица в парламента за побоя над Стефанов / БГНЕС
Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция за национална сигурност да предприемат спешни мерки за разкриването на извършителите на нападението срещу журналиста Огнян Стефанов и в 7-дневен срок да докладват в Народното събрание за свършеното. Това се казва в проект на декларация на парламента по случая, която ще бъде гласувана утре.

Народното събрание гневно осъжда бруталния побой над български журналист, както и всички посегателства върху свободното слово, независимо от формата им, се отбелязва в проектодокумента. В него депутатите заявяват политическата си воля за твърд отпор на опитите да се рушат устоите на демокрацията и правовата държава.

Пред народните избраници вътрешният министър Михаил Миков каза, че приема в 7-дневен срок да докладва за хода на разследването. Той съобщи, че се наблюдава известна неохота за даване на конкретни показания от присъствалите на местопрестъплението. Министърът призова всички граждани, които имат информация за инцидента да се обадят на телефон 166. Той не се спря на детайли по разследването, защото това, по думите му, можело да доведе до прикриване на следи и натиск върху свидетели.