Моллов: За НДСВ коалиционното споразумение е водещо
Моллов: За НДСВ коалиционното споразумение е водещо / cнимкa: Sofia Photo Agency

НДСВ все още не е получила покана за преговори за промени в кабинета и заради това няма сформиран преговорен екип. Това съобщи в парламента председателят на жълтата група Плавен Моллов.

Моллов каза още, че НДСВ ще се бори успешните му министри да си запазят постовете, но личностните смени няма да бъдат водещи по време на преговорите. На преден план ще бъде въпросът за ефективните политики. Ако онова, което с очаква да се случи с правителството, бъде добре обосновано и аргументирано на основата на ясни принципи и подобри ефективността на управлението, то това ще е достатъчно добра задача за нас, за да я подкрепим, каза Пламен Моллов. Той повтори, че за НДСВ коалиционното споразумение е водещият документ, на чиято база ще влязат в преговорите с партньорите. Коалицията се крепи на споразумението. Всяко негово нарушаване в този момент, без да бъде обосновано, е доста рисково, което, надявам се, премиерът и партньорите няма да предприемат, коментира шефът на жълтата партия.

Фактът, че в преговорния екип на БСП влиза Румен Петков за жълтите не е притеснителен. Нямаме лични претенции към Румен Петков, те са били в друг порядък, за нас оставката му не е била самоцел, заяви Пламен Моллов.