Мними врачки измамиха жена в Бургаско
Мними врачки измамиха жена в Бургаско / netinfo
52-годишна жена от село Каменяк, община Руен, е била измамена и ограбена с около 6000 лева от две мними врачки. На 13 юли тя е спряна на улицата в селото от двете жени, които й предложили услугите си за разваляне на магии. Доверчиво тя ги поканила в дома си, за да й баят. Непознатите й поискали всички налични в къщата пари и накити, като жената донесла сумата от 2750 лв., 1700 евро и златен мъжки пръстен.

Баячките” поискали чиния с вода и накарали жената да потопи парите в нея, като после да си измие лицето с водата. След това поискали парче бял чаршаф, в който сложили парите и накитите, повили ги и зашили образувалия се пакет. Заставили жената да го постави във възглавницата си и й казали, че трябва да спи няколко вечери върху нея, без да я разтваря, ако иска баенето да постигне целения ефект.

Три дни по-късно жената открива във възглавницата си парчета от вестник, след което алармира полицейските служители за извършената измама. Работата по случая продължава от служители на Районното полицейско управление – Руен.

Други новини от Бургас