БСП Корнелия Нинова
БСП Корнелия Нинова / БГНЕС
Ръководството на младежката организация изпрати позицията си до всички членове на Националния съвет
Оперативното бюро на Младежкото обединение в БСП е излязло с позиция в защита на съкратените вчера от Корнелия Нинова служители на "Позитано" 20. Преди ден стана ясно, че Нинова е съкратила половината организационен отдел, в който работи и зам.-председателят на младежката организация Атанас Атанасов.

Аргументите на соцлидерката са, че заради липсата на средства след орязването на субсидиите, се налагат съкращения. В същото време Нинова критикува правителството, че не предприема нищо за хората, останали без работа и без доходи. И дори внася свои предложения за подпомагане на семейства.

В писмо до всички членове на Националния съвет на партията младежите социалисти призовават Нинова да преразгледа решението си.

“Изразяваме искрената си изненада от начина, по който бяха съкратени другари и колеги от Организационния отдел на партията. За нас буди недоумения фактът, че по средата на отчетно-изборна кампания, с напълно несъстоятелни аргументи, на трудовата борса са изпратени млади и образовани хора, ползващи се с огромно доверие от партийните структури, избрани в национални органи на БСП и Младежкото обединение”, пишат от ръководството на младежката организацията. Те не пропускат и факта, че “съкращенията на млади хора се случват в деня, в който Българската социалистическа партия на пресконференция поиска от правителството мерки за безработните, за земеделски производители и други, пострадали от ограниченията на извънредното положение.

От Младежкото обединение посочват още, че хиляди млади хора членуват в БСП, защото вярват в лявата идея, защото искат да участват в изграждането на едно справедливо и солидарно общество, в превръщането на България в просперираща социална и правова държава. “Ние не сме станали членове на партията заради един или друг председател. Нашата партия е в навечерието на своята 130-годишнина, защото никога не е робувала на личности. Винаги в БСП е било водещо колективното начало. Важна е партията, важни са редовите членове”, казват още младите социалисти.

В същото време Нинова продължава да издържа червената телевизия, която й струва средно по 150 000 лева на месец, въпреки че от БСТВ бяха съкратени поне 100 души персонал. От заплатите на петимата съкратени от орготдела на "Позитано" 20 шефката на БСП би спестила не повече от 5-6 000 лева.


 

БСП младежи