МВР награждаване
МВР награждаване / пресцентър, МВР
За пръв път двама души делят приза „Спортист на годината“ - джудист и плувец грабнаха индивидуалната награда
На церемония, състояла се днес в Министерството на вътрешните работи, бяха наградени най-добрите спортисти, треньори и деятели на спорта в МВР. 2019 година бе една от най-успешните години в историята на спорта в МВР с двама световни и двама европейски шампиони, европейска купа по плажен футбол, сребърни и бронзови медали от различни големи първенства, отчитат от ведомството. За първи път двама състезатели печелят приза „Спортист на годината“ - Борис Георгиев от Центъра за бойна подготовка и спорт - световен и европейски шампион по джудо категория до 100 кг, и Любомир Борисов, курсант от АМВР - световен шампион по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай. Приз „Отбор на годината“ заслужи представителният отбор на МВР по плажен футбол.


 

пресцентър, МВР„Поздравявам ви за постигнатите спортни резултати през изминалата година! С искрено удовлетворение оценяваме положените усилия и шампионския ви дух“, обърна се министърът на вътрешните работи Младен Маринов към спечелилите годишните награди за 2019 г. на Спортната асоциация на МВР“.

Той отбеляза поредната успешна година, в която елитни спортисти, служители на Центъра за бойна подготовка и спорт, покориха световни и европейски върхове, утвърждавайки престижа на България и на министерството. Над 2300 служители и спортните клубове в МВР участваха активно в спортносъстезателната дейност, утвърждавайки я по този начин като важен и необходим елемент в професионалната подготовка на служителите на ведомството. Вътрешният министър отправи пожелания за здраве, отдаденост и успешно представяне на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.
 

пресцентър, МВРСъбитието уважи и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който благодари на спортистите, служители на МВР, за огромния принос към българския спорт. Той отбеляза и стабилното партньорство със Спортната асоциация на министерството в усилията за развиване на детско-юношеския спорт.

Двамата министри, заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, главният секретар на МВР и председател на Спортната асоциация главен комисар Ивайло Иванов, заместникът му главен комисар Георги Арабаджиев, директорите на ГДНП и ГДПБЗН главните комисар Христо Терзийски и Николай Николов, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и ректорът на Академията на МВР старши комисар проф. дн Любомир Тимчев връчиха наградите на отличените спортисти.
 

пресцентър, МВР

Ето и списък с всички отличени в индивидуалните и колективните категории:
 1. Стрелба – Любомир Любенов, СДВР – републикански шампион по стрелба на МВР.
 2. Пожароприложен спорт – Християн Христов, състезател от представителния отбор на ГДПБЗН, постигнал най-добри резултати в индивидуалните дисциплини и в двубоя по време на Републиканския преглед и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт – Пловдив 2019 година.
 3. Карате -Светослав Бодуров,ОДМВР Русе – I място на Националния преглед и на Националната купа.
 4. Ски алпийски дисциплини – Димитър Стамболийски, ГДПБЗН – републикански шампион на МВР в дисциплината слалом и второ място в дисциплината гигантски слалом.
 5. Борис Йосифов, ГДПБЗН – републикански шампион на МВР по биатлон и приложно ориентиране.
 6. Крос – Георги Жеков, дирекция „Миграция“ - републикански шампион на МВР.
 7. Шах – Асен Стефанов, ОДМВР Перник - Републикански шампион на МВР.

А при жените съответно наградените са:
 1. Стрелба- Изабела Пламенова, ОДМВР Варна - републикански шампион на МВР.
 2. Ски алпийски дисциплини – Деница Вълчева, ГДПБЗН - републикански шампион на МВР в дисциплините слалом, гигантски слалом и комбинация.
 3. Приложно ориентиране – Елена Димитрова, СДВР - републикански шампион.
 4. Биатлон – Радка Попова, НСО - републикански шампион.
 5. Плуване – Александра Соколова, ОДМВР Смолян - републикански шампион в дисциплините 50 метра гръб, свободен стил, бътерфлай, бруст и 100 метра съчетано.
 6. Карате – Габриела Димитрова, курсант в АМВР – I място на Национален преглед и на Национална купа.
 7. Крос – Цветелина Кирилова, СДВР - републикански шампион.
 8. Пожароприложен спорт – Елица Димитрова, РДПБЗН Варна – постигнала най-добри резултати в индивидуалните дисциплини и в двубоя по време на Републиканския преглед и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт- Пловдив 2019 година.