Министър Желев: Хората от Челопечене да бъдат спокойни за здравето си
Министър Желев: Хората от Челопечене да бъдат спокойни за здравето си / Sofia Photo Agency

Не се налага хората, които са били в близост до експлодиралите военни складове край Челопечене, да си преглеждат белите дробове, ако нямат оплаквания. Това каза в кулоарите на парламента министърът на здравеопазването Евгений Желев.

Той допълни, че хората в района нямат оплаквания и още вчера сам се е уверил в това. По думите му не е необходим специален мониторинг върху здравето на рисковите групи и децата.

Запрашването влиза в нормите, няма проблеми с чистотата на въздуха, водата и на околната среда, каза здравният министър.

Евгений Желев определи като излишно застраховане вчерашното разпореждане на Столична община, директорите на детските заведения да не извеждат децата на открито.

Министърът на земеделието Валери Цветанов съобщи, че новият зам.-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” ще бъде пълномощник министърът на България в Брюксел по САПАРД Черлина Вичева. Тя идва на мястото на освободения Владимир Карамишев. Според министърът Карамишев е бил уволнение заради това, че е давал изпреварващи информации и е изразявал различни мнения от тези на Еврокомисията.