/ БТА
В Министерството на финансите няма постъпила официална информация от партньорски служби да са изисквали промяна в ръководството на Агенция "Митници", както и не са регистрирани официални посещения в сградата на министерството. Това каза служебният министър на финансите Людмила Петкова на изслушването си във Временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

Комисията изслуша днес Людмила Петкова и продължава с изслушване на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев. На заседанието присъстват досегашният финансов министър Асен Василев, съпредседателят и заместник председателят на ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" Атанас Атанасов и Мирослав Иванов.

Скандалът за контрабанда: Ново отлагане на делото срещу ексшефа на „Митници“, пак болен адвокат

Петкова каза, че в сградата на МФ е имало посещения на ниво посланици от различни държави, но няма документирани теми на срещите, както и на тях са не са присъствали експерти и директори от министерството, а само политическия кабинет.

Тя отбеляза, че е изискала същата информация от Агенция "Митници", откъдето по думите й също потвърждават, че не е постъпвала информация от партньорски служби за промени в администрацията и на провеждани срещи такива искания не са били поставяни. Петкова добави, че в Агенцията ежедневно постъпва оперативна информация от партньорски служби, свързана с разузнаването и разследването на нарушения и престъпления, съгласно компетентността на митническата администрация.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Анелия Цветкова/БТА