Министър Цветанов: Не съм цървул, ДАНС трябваше да ме информират за акцията
Министър Цветанов: Не съм цървул, ДАНС трябваше да ме информират за акцията / DarikNews
Министър Цветанов: Не съм цървул, ДАНС трябваше да ме информират за акцията
17810
Министър Цветанов: Не съм цървул, ДАНС трябваше да ме информират за акцията
  • Министър Цветанов: Не съм цървул, ДАНС трябваше да ме информират за акцията

„Поразен съм от това, че прокуратурата не ме уведоми за акцията на Държавната агенция за национална сигурност в Министерството на земеделието и храните, не знам какво се случва там”, коментира пред Дарик ресорният министър Валери Цветанов започналите проверки във ведомството. Той уточни, че засега ще се въздържи от официален коментар, докато не се срещне с главния прокурор Борис Велчев.

Цветанов обясни, че няма информация за извършени злоупотреби със заменки на земи и че ще отговаря само за лично подписаните от него 13 протокола.

„Аз не съм цървул, нито случаен човек, аз съм нормален човек, гражданин, освен това и министър на земеделието, ако иска някой да направи нещо, във всички случаи трябва да ми се обади и да каже и аз ще му окажа съдействие. Тогава щях да тръгна веднага и да зарежа Винарията (бел. ред. – министър Цветанов присъства на откриването на Винария 2009 в Пловдив) и да отида там. В случая обаче такова нещо няма”, каза министърът на земеделието.

Допускате ли да има случаи с незаконни заменки на земи? 

Не мога да отговоря на този въпрос дали допускам, или не допускам, тъй като съм се подписал под тези 13 протокола, аз съм го обсъждал с моите експерти, взимал съм мнение, поемал съм отговорност.

Не е ли възможно да става въпрос за нарушения, станали по време на мандата на други министри? 

Не знам, аз не мога да отговоря на този въпрос.