Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че живее в апартамент, закупен през 2008 година от нейните родители на груб строеж. Площта била 116 квадрата, а цената, заплатена за него - 75 000 лева, подарени от родителите ѝ. Въвличането на Ангелкова в „Апартаментгейт“ доказвало единствено „силните чувства на лидера на НФСБ Валери Симеонов“ към нея, обяви самата тя при пристигането си в София от работно посещение в Испания. Министърът допълни, че ако има разпореждания към нея от страна на премиера Бойко Борисов, ще ги изпълни.

Валери Симеонов: Добре е Борисов да си огледа министрите, има още такива с имоти
 
„Явно сме свидетели на поредните силни чувства на г-н Симеонов към мен. Става въпрос за имот, апартамент, закупен през 2008 г. от моите родители на мое име. Апартаментът е в кв. „Овча купел“ и е 116 кв. м – другото са гараж, мазе и общи части, които са описани в нашата декларация. 75 хил. лв. е цената, която е платена на груб строеж по онова време“, бяха първите думи на Ангелкова и гарантира, че ще предостави нужните документи.

„Има и констативен протокол за степен на завършен груб строеж от 2007 г., издаден от район „Овча купел“. Всеки един, който се занимава с недвижими имоти, е неясно, че когато един недвижим имот се закупува, когато няма акт за ползване, се носи риск от това дали той изобщо ще бъде довършен и кога, както и редица допълнителни разходи, свързано с това довършване“, обясни тя.
 
„Имам и пазарна оценка, която ще предоставя. Юрист съм по образование. За всяка една сделка, която съм извършвала – дали с дарение от моите родители, дали лично, преди нея съм възлагала пазарна оценка на имота от лицензиран оценител. Това е начинът, по който може да има реално данни за това дали оценката е пазарна“, поясни Ангелкова.

Николина Ангелкова
БГНЕС

Цацаров разпореди проверки на Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на Лозан Панов
 
„Средствата за апартамента са изцяло от моите родители“, уточни тя.

„За декларацията е техническа грешка – там, където съм предоставила документите да попълват през 2011 г. са написали данъчната оценка. Тя е вписана в нотариалния акт. Оттам идва разминаването в цените“, заяви Ангелкова и обясни, че всички данъци са платени и проверени.

Всичко може да бъде доказано, нямам абсолютно никакви притеснения“, подчерта министърът на туризма.

Румен Радев: Имаме сериозен проблем с липсата на доверие в държавността

Ангелкова посочи, че все още не е разговаряла с премиера Бойко Борисов. „Всичко, каквото разпореди г-н Борисов, аз ще го направя“, каза още тя. „За мен е важно да си върша работата спрямо закона и това, което сме начертали като приоритети, да го следваме. И е много жалко без доказателства да се правят внушения“, коментира Николина Ангелкова.

Николина Ангелкова
БГНЕС