Милионерът от Перник пуснал фиша в тото пункт в центъра на града
Милионерът от Перник пуснал фиша в тото пункт в центъра на града / снимка: DarikNews.bg, Перник

Новомилионерът от Перник е пуснал късметлийския си фиш в пункт на Българския спортен тотализатор в района на болницата в града. Късметлията участва в играта с фиш с комбинация за 19,60 лева, който му донесе печалба от 4 736 303 лева.

По думите на шефът на тотото в Пернишки регион Галя Маджарска в същия тотопункт преди пет години са спечелени около 570 000 лева, а през 1974 г. имало и друга позната шестица.

За други тиражи в тото пункта при пернишката болница се пускали по около 500 фиша, а за 92-рия тираж за рекордния джакпот фишовете стигнали до 2000 броя, разказа касиерката Иванка Рангелова.

В област Перник има осем спечелени автомобила от играта Втори тото шанс за година назад. При връчването на ключове през месец септември директорът на Районната дирекция на тотото в Благоевград Светлин Бонев, пророкува, че Перник върви по следите на Русе, като най-късметлийския град в тотото. За участие в 92-рия тираж в Пернишко са пуснати 14 000 фиша, което е с близо три пъти повече от тиражите преди набъбването на джакпота.

Вчера двама късметлии удариха рекордния за спортния тотализатор джакпот от над 9 млн. лева. Другият фиш, съдържащ изтеглената комбинации, е подаден в Бобошево.