Милен Велчев: НДСВ ще влезе в парламента на следващите избори
Милен Велчев: НДСВ ще влезе в парламента на следващите избори / cнимкa: Sofia Photo Agency

НДСВ е на четвърто място по одобрение като политическа партия, с 10 % положително отношение – сочат данни от представително за пълнолетното население на страната изследване на „Алфа рисърч”, проведено в края на месец април по поръчка на партията. ГЕРБ и БСП са с най-висок процент подкрепа сред анкетираните - съответно с 36 и 25 %.

На въпрос „Ако изборите са утре, за коя партия ще гласувате?” 2, 8 % от анкетираните са заявили, че ще подкрепят НДСВ. Заместник –председателят на жълтите Милен Велчев поясни, че въпреки този резултат партията ще бъде парламентарно представена, тъй като 2, 8 % с право на глас представляват 4, 1 % от реално гласуващите. Данните от анкетата сочат още, че 35 % подкрепят в страната да се провежда центристка политика, а 44% смятат, че НДСВ има бъдеще, но я виждат в различни роли.

Само 22 % смятат, че НДСВ трябва да остане в управлението до края на мандата заради реализиране на поетите ангажименти и още 8 на сто са на мнение, че присъствието им ще подпомогне успешното членство на България в ЕС.

Анкетата е проведена сред 1022-ма души в последните дни на месец април и в първите дни на месец май – уточни говорителят на НДСВ Станимир Илчев.